Четвърти ден светът скърби след смъртта на кралица Елизабет II, превърнала се в

...
Четвърти ден светът скърби след смъртта на кралица Елизабет II, превърнала се в
Коментари Харесай

Почит към кралицата: Хиляди съпроводиха кортежа с тленните останки на Елизабет II

Четвърти ден светът скърби след гибелта на кралица Елизабет II, трансформирала се в знак на монархията. Започна последното пътешестване на Нейно Величество - със специфичен конвой тленните ѝ остатъци бяха ескортирани до Единбург. През днешния ден се чака десетки хиляди да отдадат последна респект към кралицата.

В 10 часа локално време портите на двореца Балморал се отвориха и кортежът с тленните остатъци на кралица Елизабет Втора потегли към Единбург. Там бяха и три от децата ѝ - принц Андрю, принцеса Ан и принц Едуард. Както и хиляди опечалени жители. 

 
Когато принц Андрю пристигна и го попитах по какъв начин са, той сподели, че са им дали един ден, през днешния ден, като фамилен ден и да се сбогуват.
Том Харисън 
Днес просто дойдохме, с цел да изразим уважението си. Всъщност въобще не чакахме да забележим кралското семейство. Беше много прочувствено. Човек в действителност усеща, че скърбят. Това би трябвало да е било необикновено мъчно за тях. Не знам по какъв начин съумяват да се оправят.
Катрин Граундуатър 

В последното си пътешестване Елизабет II беше придружавана от принцеса Ан и нейния брачен партньор вицеадмирал сър Тим Лорънс. Процесията мина през редица шотландски градове.

А по пътя - десетки хиляди с наведени глави и в цялостно безмълвие си споделиха последно довиждане с обичаната кралица.  Погребалният конвой на кралицата мина общо 280 км за шест часа. 

Междувременно в Лондон - крал Чарлз III дойде в Бъкингамския замък, където се срещнa с генералния секретар на Британската общественост Патриша Скотланд.

Хиляди жители се подредиха по улицата и приветстваха новия крал.

Oколо 16 часа локално време кортежът на кралицата беше посрещнат в Единбург с ръкопляскания. Тялото на Елизабет II остана в двореца Холирудхаус в Единбург през нощта. Хората бяха предизвестени да чакат съществени разстройства през идващите дни, защото се чака хиляди да пътуват до Единбург, с цел да отдадат почитта си. 

А през днешния ден - Кралят и кралицата консорт ще отпътуват към Уестминстър Хол, където членовете на Камарата на общините и лордовете ще се срещнат, с цел да изразят своите съболезнования. Ковчегът на Нейно Величество ще лежи в катедралата Сейнт Джайлс, охраняван от Кралската рота на стрелците, с цел да могат хората да отдадат почитта си. Утре ковчегът с тленните останки на кралицата ще бъде транспортиран до Лондон, преди официалното заравяне след седмица.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР